Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Kennisbank

Gezamenlijke woning

· 6 aug. 2020

Het wordt steeds moeilijker wordt om voor een huurwoning in aanmerking te komen. Zeker voor twee samenwoners met ieder een eigen inkomen; voor een sociale huurwoning zijn de inkomensgrenzen dan al gauw een belemmering, terwijl voor huurwoningen in de private sector forse huurprijzen gelden. Een woning kopen komt dan al gauw in zicht. In dit artikel zal ik ingaan op de haken en ogen die zitten aan het samen met je levenspartner kopen van een woning.

Lees verder

Een dubieus huwelijk

Familierecht en mediation · 6 aug. 2020

Een dochter kwam erachter dat haar demente moeder in het geheim was getrouwd met een jongere man met wie de moeder nog maar kort een relatie had. Hij zorgde er ook voor dat de dochter geen contact meer kon krijgen met haar moeder. Het werd de dochter steeds duidelijker dat er iets behoorlijk mis was en zij maakte zich ernstige zorgen over het welzijn van haar moeder. Haar moeder was bovendien vermogend en het vermoeden ontstond dat de man uit was op de bezittingen van de moeder. De dochter wilde het er niet bij laten zitten, maar wat kon ze doen?

Lees verder

18-jarigen en alimentatie

Familierecht en mediation · 6 aug. 2020

Als ouders van kinderen gaan scheiden, moeten ze in een “ouderschapsplan” vastleggen welke afspraken ze hebben gemaakt over de invulling van het ouderschap na echtscheiding. Daarbij horen in ieder geval ook afspraken over het dragen van de kosten van de kinderen. Wat gebeurt er echter met de alimentatie als een kind 18 jaar en dus meerderjarig wordt? In alimentatietermen gebruiken we dan ook wel de term jongmeerderjarige

Lees verder

Boedelscheiding: Postcodekanjer delen of niet?

Familierecht en mediation · 6 aug. 2020

Boedelscheiding: gewonnen prijs delen of niet?

Het zal je maar gebeuren: je zit midden in een echtscheidingsprocedure, woont al niet meer samen, en wint dan een enorme prijs in een loterij. Daarmee haal je de krant: moet je delen of niet? Moet deze prijs worden verdeeld in het kader van een boedelscheiding? Hoe zit dat?

Lees verder

Veel gestelde vragen over kinderalimentatie.

Familierecht en mediation · 6 aug. 2020

In de loop der jaren zijn er in de systematiek van het berekenen van een juist bedrag aan kinderalimentatie de nodige wijzigingen aangebracht, hetgeen in de praktijk leidt tot de nodige vragen. Op de belangrijkste vragen zal ik hieronder ingaan:

Lees verder

Alimentatie en de nieuwe partner

Familierecht en mediation · 5 aug. 2020

Alimentatie en de nieuwe partner

In het kader van onderhandelingen over de gevolgen van een echtscheiding wordt van beide echtgenoten verwacht dat ze open en eerlijk zijn over zaken die voor de ander van belang kunnen zijn om tot goede afspraken te kunnen komen. Als dat niet het geval is kan het verzwijgen van bijvoorbeeld een nieuwe relatie verstrekkende gevolgen hebben in het kader van de alimentatie.

Lees verder

Vaderschap en erkenning

Familierecht en mediation · 5 aug. 2020

Vaderschap en erkenning

Bij de geboorte van een kind is altijd direct duidelijk wie de moeder van het kind is: de vrouw uit wie het kind geboren wordt. Daar kan later wijziging in komen, bijv. door adoptie, maar op dat moment is het duidelijk.
Niet altijd is duidelijk wie de vader van het geboren kind is. Bovendien zijn daar meer variaties in mogelijk. Op die mogelijkheden, en ook op de vraag hoe definitief daarbij gemaakte keuzes zijn, zal ik hieronder ingaan.

Lees verder

Verwijtbare werkloosheid en alimentatie

Familierecht en mediation · 5 aug. 2020

Werkloosheid heeft veel invloed op het inkomen van degene die zijn werk verloren heeft, en veelal valt men terug op een stuk lagere WW-uitkering. Een daling in het inkomen kan ook gevolgen hebben voor de te betalen alimentatie,. Zeer recent heeft het gerechtshof te Arnhem aangegeven dat er echter ook kritisch gekeken moet worden naar de omstandigheden waaronder de werkloosheid is ontstaan.

Lees verder

Jonkers Bouwmetaal

· 1 jul. 2020

We overleggen meestal vroegtijdig

Lees verder

Lok Installatietechniek Vollenhove

Ondernemingsrecht · 24 jun. 2020

Passie voor Techniek

Lees verder