Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Kennisbank

Grensoverschrijdend gedrag: geen transitievergoeding?

· 4 oct. 2022

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in een afhankelijkheidsrelatie op het werk niet automatisch ernstig verwijtbaar handelen oplevert. De ontslagen werknemer behoudt in beginsel recht op een transitievergoeding. Hoe zit dat?

Lees verder

Gezamenlijk gezag ouder met niet-ouder

· 19 sep. 2022

Medegezag van een niet-ouder

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een kind wordt geboren in een gezin met twee ouders. Daar kunnen vele redenen voor zijn. Soms is het een bewuste keuze van een vrouw om alleen een kind te krijgen. In andere situaties is een zwangerschap niet gepland en staat de vrouw er onbedoeld alleen voor.

Lees verder

Disfunctionerende werknemer: werk aan de winkel!

· 16 sep. 2022

Een werkgever ziet natuurlijk graag dat werknemers goed functioneren. Dat is niet alleen goed voor de omzet, maar zeker ook voor medewerkers zelf. Wanneer je je werk goed doet, draagt dat vaak bij aan het werkplezier en een goede werksfeer. Maar in de praktijk hebben werkgevers helaas nog wel eens te maken met een disfunctionerende werknemer. Voor werkgevers is dit vaak een lastige situatie. Wanneer is sprake van disfunctioneren en hoe ga je er nou mee om?

Lees verder

Wet Transparante en Voorspelbare arbeidsvoorwaarden (TVA), tijd voor een APK van uw arbeidsovereenkomsten

· 19 jul. 2022

scheidingsmediation

Wet Transparante en Voorspelbare arbeidsvoorwaarden (TVA), tijd voor een APK van uw arbeidsovereenkomsten

Een hele mond vol, u heeft er de afgelopen weken vast het nodige over voorbij zien komen, maar wat moet u nu met deze nieuwe wet? Wij leggen het hieronder graag uit en stippen de belangrijkste punten aan.

Lees verder

Prijsuitreiking puzzelactie

· 28 jun. 2022

Op 13 april jl. plaatsten wij in het kader van ons 20-jarig jubileum in de Noordoostpolder een juridische woordzoekerpuzzel. Dat leidde tot bijna 300 inzendingen en ook erg veel leuke reacties.
Afgelopen maandag hebben we alle prijswinnaars uitgenodigd bij ons in de kantoortuin die we feestelijk hadden aangekleed. De regen leek nog roet in het eten te gooien, maar het ging net goed.

Lees verder

Je geld terugkrijgen, ook bij faillissementen?

Ondernemingsrecht · 5 may. 2022

Je geld terugkrijgen, ook bij faillissementen?

Het aantal uitgesproken faillissementen neemt toe. De verwachting is dat ook de komende tijd meer faillissementen zullen volgen. Wat zijn de gevolgen wanneer jouw klant failliet gaat? In deze blog geef ik een tip waarmee jij je risico’s kunt beperken, ook buiten faillissementen.

Lees verder

Toelichting begrippen jubileumpuzzel

Overig · 13 apr. 2022

Toelichting begrippen jubileumpuzzel

Lees verder

Gratis adviesactie voor verenigingen en stichtingen NOP/Urk

· 26 jan. 2022

Jubileumactie: Gratis juridisch advies voor verenigingen

In 2022 vieren wij ons 20-jarig bestaan. In dat kader openen wij vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid onze deur met een gratis adviesactie voor besturen van verenigingen en stichtingen in de Noordoostpolder en op Urk. Er komt van alles op u af en dan is het fijn om snel even kosteloos te kunnen sparren met een van onze advocaten. De deur staat voor u open !

Lees verder

Even voorstellen: advocaat-stagiair Gerwin Wezelman

· 21 dec. 2021

Even voorstellen: advocaat-stagiair Gerwin Wezelman

Gerwin Wezelman, aangenaam! Afgelopen vrijdag ben ik door de rechtbank in Utrecht beëdigd als advocaat. Helaas vond de zitting in verband met de coronamaatregelen helemaal digitaal plaats. Voor de zes te beëdigen kandidaten was dat wat minder fijn, het voordeel was wel dat er een livestream was. Hierdoor konden veel mensen digitaal meekijken. Na het uitspreken van de woorden “dat verklaar en beloof ik” was het dan zover: officieel advocaat!

Lees verder

4 actuele vragen over corona en werk

Arbeidsrecht · 9 dec. 2021

De huidige coronasituatie leidt voor veel werkgevers en werknemers opnieuw tot vragen en de behoefte aan praktische oplossingen en antwoorden. In deze blog zetten we enkele belangrijke issues op een rij en geven wij antwoorden op enkele veel voorkomende vragen over corona en werk. We hopen dat dit bijdraagt tot duidelijkheid. Blijven er toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Lees verder