Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Over ons

Zoekt u juridisch advies of een advocaat in Emmeloord of omgeving? Scholtens Advocaten is een regionaal opererend advocatenkantoor waar momenteel 5 juristen werkzaam zijn. Wij bieden betaalbare rechtshulp en juridisch advies op hoog niveau, waarbij we voor het grootste deel optreden voor MKB- bedrijven en instellingen.

Pro-actief,  oplossingsgericht en creatief

Wij bieden juridisch advies en rechtshulp voor particulieren. Hierbij kunt u denken aan werkzaamheden op het gebied van arbeidsrecht, familierecht, erfrecht en ook letselschade.

Bedrijven geven wij juridisch advies en rechtshulp op het gebied van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Vrijwel alle juridische kwesties waar ondernemers mee in aanraking komen vallen daaronder. Specialisaties zijn onder andere samenwerkingsvormen, het opstellen van goede contracten, bestuurdersaansprakelijkheid, bouw- en vastgoedrecht en agrarisch handelsrecht.

Wij zijn liefhebbers van ons vak, zijn erg gericht op het vernieuwen en verbreden van onze kennis en delen die graag met onze klanten. Wij zijn daarnaast onderscheidend in onze kennis van de klant (zowel van zijn persoon als zijn branche) en de lokale omstandigheden. We hanteren korte lijnen en kunnen vervolgens snel schakelen. Verder werken we, ten behoeve van een goede dienstverlening aan u, graag en goed samen met uw andere adviseurs. U kunt hierbij denken aan accountants, belastingadviseurs, notarissen, banken, assurantietussenpersonen etc. Wij geloven namelijk dat ieder zijn eigen vak en vakkennis heeft en je elkaar van daaruit goed kunt aanvullen en versterken.

Bij rechtshulp denken wij niet primair aan conflicten en procedures, maar vooral ook aan het voorkomen daarvan. Dat kan onder andere door een goede bedrijfsorganisatie en werkwijze bij onze klanten te bevorderen. Daarnaast leren we onze klanten de momenten te ondertekenen waarop het verstandig is om ons mee te laten kijken naar kwesties en vragen die zich bij hen voordoen. Dit voorkomt het maken van onverstandige keuzes en kan ook help om (potentiële) conflicten in de kiem te smoren of vroegtijdig op te lossen. Bij bedrijfsovernames en fusies, arbeidsrecht kwesties kunnen goed contracten en tijdig juridisch advies heel veel problemen voorkomen.

Ons motto is dan ook: een vaste advocaat beslist beter.

In dat kader hebben we onder andere enkele producten ontwikkeld, waaronder een juridische bedrijfsscan en een MKB advies-abonnement. De bedrijfsscan zorgt voor een juridische nulmeting van de onderneming en leidt tot een rapportage met tips en aanbevelingen. Het abonnement verlaagt de kostendrempel en bevat een vaste range aan diensten, zoals een telefonische helpdesk, beoordeling van documenten en voorwaarden, incasso van vorderingen en korting op het toepasselijke zaakstarief. Met het MKB abonnement kunt U heel laagdrempelig juridisch advies bij ons inwinnen.