Over Scholtens advocaten & adviseurs

Voor al je juridische vragen

Voor particulieren bieden we juridisch advies en rechtshulp. Denk hierbij aan arbeidsrecht, familierecht, erfrecht en ook letselschade. Ben je ondernemer dan kunnen wij je ontzorgen op het gebied van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Alle juridische kwesties waar ondernemers mee in aanraking komen vallen daaronder. Samen kunnen we veel voorkomen met ons mkb-abonnement.

Direct contact met een specialist

Wanneer je een advocaat nodig hebt, is het meestal dringend. We snappen hoe vervelend het is jouw emotionele verhaal drie keer te moeten vertellen. Daarom kom je bij Scholtens advocaten & adviseurs direct in contact met een advocaat. Sterker nog: met de advocaat met kennis en ervaring op het specialistische juridisch vakgebied dat jij nodig hebt.

In jouw belang procederen of oplossen

Voor jouw recht opkomen en procederen is ons vak. Samen brengen we eerst jouw juridische risico’s in kaart. Het kan effectiever blijken te zijn om samen naar een oplossing te zoeken in plaats van de gang naar de rechter te maken. Dit bespaart jou negatieve energie en vaak een hoop geld.

Creatieve oplossingen

We houden van ons vak en kennen de wet door en door. Daardoor komen we in jouw voordeel soms met onorthodoxe creatieve oplossingen. En wekelijks bespreken we wat de meest actuele rechterlijke uitspraken.

Hart voor jouw gevoel, hard op de zaak

Natuurlijk hebben onze advocaten aandacht voor jouw emotie. Je klopt niet voor de gezelligheid aan bij een advocaat. Jouw zaak behandelen we echter zoals de rechter het ook doet: we halen juist de angel (de emotie) eruit en beoordelen jouw zaak op zijn merites. Dat geeft jou een eerlijk beeld van jouw kansen.

Onze specialisaties

Specialisaties zijn onder andere samenwerkingsvormen, het opstellen van goede contracten, bestuurdersaansprakelijkheid, bouw- en vastgoedrecht en agrarisch handelsrecht.

Advocaat voor de regio

Ons advocatenkantoor is ruim 20 jaar actief. Zoek je juridisch advies of een advocaat in de regio Emmeloord, Kampen, Steenwijk, Dronten, Lelystad of omgeving? Scholtens advocaten en adviseurs is een regionaal opererend advocatenkantoor waar momenteel vijf juristen werkzaam zijn. Wij bieden betaalbare rechtshulp en juridisch advies op hoog niveau voor particulieren en veelal mkb-bedrijven en instellingen.

Een vaste advocaat beslist beter

Bij rechtshulp denken veel mensen aan conflicten en procedures in hun bedrijf. Het team van Scholtens advocaten en adviseurs denkt vooral aan het voorkomen daarvan.

  • onder andere door het bevorderen van een goede bedrijfsorganisatie en werkwijze 
  • daarnaast leren we jou als ondernemer in te zien om de momenten te herkennen waarop het verstandig is om je advocaat mee te laten kijken naar kwesties en vragen die zich bij jou voordoen.

Dit voorkomt het maken van onverstandige keuzes en kan ook helpen om (potentiële) conflicten in de kiem te smoren of vroegtijdig op te lossen. Bij bijvoorbeeld bedrijfsovernames, fusies en arbeidsrechtkwesties kunnen goede contracten en tijdig juridisch advies heel veel problemen voorkomen.

Klanten aan het woord

Over ons

door | apr 20, 2023

Call Now Button