Kennisbank | Ondernemingsrecht

Interessante avond over bedrijfsoverdracht

Interessante avond over bedrijfsoverdracht

Op maandag 15 mei jl. werd er in het kader van de week van De Ondernemer van de gemeente Noordoostpolder een interessante avond gehouden over het thema bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername, een eerste verkenning.

De avond werd gehouden in het Businesshome van de Businessclub van v.v. Flevo Boys en er waren ongeveer 40 bezoekers.

Mieke Oeverhaus van ons kantoor was de eerste spreker en zij heeft in een overzichtelijke presentatie meer verteld over de juridische kant van het overnameproces. Ingegaan is op de verschillende typen overnames. Onder andere is duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om een onderneming verkoop klaar te maken en dat daar ook belangrijke juridische aspecten aan verbonden zijn.

Verder is ingegaan op de onderhandelingsfase, de fase van de intentieverklaring en uiteraard op het overnamecontract als zodanig.

Een belangrijk aspect bij overname is uiteraard de rol van het personeel en daar werd dan ook uitgebreid bij stilgestaan.

Uit de vragen na afloop bleek dat er behoorlijk wat belangstelling was voor het onderwerp.

Na de pauze ging Richard Mossel van Flynth in op het aspect de waarde en prijs van aandelen in een besloten vennootschap. Hij deed dit aan de hand van de nodige praktijkvoorbeelden die goed inzicht gaven in de problematiek van de waardering van ondernemingen. Tevens ging hij daarbij in op de actualiteit en stipte hij enkele aspecten aan van de overname die de laatste weken veel in het nieuws is namelijk die van de Facultatieve uit Amsterdam.

Wethouder Hans Wijnants sloot de avond af, waarna nog sprake was van een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Wilt u meer weten over de juridische aspecten van koop en verkoop van bedrijven, neemt u dan gerust contact op met ons kantoor via 0527-618333 of per e-mail via info@scholtensadvocaten.nl.

 

 

MR. Y. (Yaron) van der Horst

Call Now Button