Vijf tips bij letselschade

Vijf tips bij letselschade

Het kan ons allemaal overkomen: Een verkeersongeval, een bedrijfsongeluk, een medische fout. Vaak heeft zoiets een behoorlijke impact. Allereerst op uw gezondheid. Maar ook op uw financiën.
Bij Scholtens Advocaten hebben we in onze schaderegelingspraktijk veel ervaring opgedaan. Op basis daarvan hebben we voor u de volgende tips bij letselschade:

1. Zorg voor bewijs.
Of het nu gaat om getuigen of om het vastleggen van de situatie ter plekke, zorg ervoor dat u de feiten kunt bewijzen. Als er discussie volgt, staat u sterk als u over getuigen en foto’s beschikt.

2. Noteer uw kosten en bewaar alle bonnetjes.
Niet alles komt voor vergoeding in aanmerking, maar er kunnen meer posten vergoed worden dan u zelf denkt. Denk aan verlies van inkomen, smartengeld, reiskosten, verlies zelfwerkzaamheid, huishoudelijke hulp, kledingkosten, verblijfskosten, woningaanpassing etc.

3. Laat medische klachten snel onderzoeken.
Denk niet te snel dat het wel mee zal vallen. Laat u na een ongeluk met lichte klachten toch even onderzoeken. Het verband met het ongeluk kan dan beter worden aangetoond als later blijkt dat er wél iets ernstigs aan de hand is.

4. Laat u adviseren bij het tekenen van een medische machtiging.
U krijgt vaak snel bezoek van de verzekeraar. Die wil van alles van u weten. Op zich prima, maar alles kan ook tegen u gebruikt worden. Laat u op dat moment dus adviseren.

5. Teken niet zomaar een schaderegelingsovereenkomst.
Zie tip 4, overleg eerst met uw advocaat voordat u iets tekent.

Heeft u vragen, bel mij bij letselschade gerust voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek.

Yaron van der Horst

 

MR. Y. (Yaron) van der Horst

Call Now Button