Kennisbank | Arbeidsrecht

Het nieuwe arbeidsrecht komt er aan!

Het nieuwe arbeidsrecht komt er aan !

We kunnen niet meer om de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heen. Deel 1 (flexbepalingen) is al ingevoerd. Per 1 juli a.s. is het ontslagrecht aan de beurt.

 Ik stip vijf belangrijke wijzigingen aan:

1. De aanzegplicht (geldt nu al)
Uiterlijk één maand voor afloop van een contract voor bepaalde tijd moet de werkgever schriftelijk laten weten of hij wel of niet met de werknemer verder wil. Doet hij dit niet, dan moet hij een boete betalen.
2. Ontslagreden bepaalt ontslagroute
Werkgevers hebben geen keus meer tussen UWV of kantonrechter. Bij bedrijfseconomisch ontslag en langdurige ziekte moet men naar het UWV en in alle andere gevallen naar de kantonrechter.
3. Invoering transitievergoeding
De kantonrechtersformule verdwijnt. Een werknemer komt sneller voor de transitievergoeding in aanmerking, maar deze is wel een stuk lager.
4. De ketenregeling verandert
Nu kun je nog drie jaar op contract voor bepaalde tijd werken, vanaf 1 juli nog maar twee jaar.
5. Invoering van hoger beroep
Nu geeft de uitspraak van de kantonrechter direct duidelijkheid. Straks is hoger beroep mogelijk, zelfs tegen de uitspraak van het UWV.

Kortom: Flink wat wijzigingen en veel nieuwe vragen. Advies van een goede arbeidsrecht advocaat kan dan van groot belang zijn. Ons kantoor is als een van de weinige kantoren in Flevoland aangesloten bij de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

 Wij hebben de kennis in huis u op dit gebied met raad en daad bij te staan. Neem gerust de proef op de som.

Harry Scholtens

 

MR. H.K. (Harry) Scholtens

Call Now Button