Lok Installatietechniek Vollenhove

Lok Installatietechniek BV


Passie voor techniek

 


“We worden altijd op een prettige manier geholpen”

De passie voor techniek vormt de dagelijkse brandstof voor Installatiebedrijf Lok BV van Jos Lok en echtgenote Petra Lok uit Vollenhove. Die gedrevenheid heeft geleid tot een prachtig bedrijf, waarin twintig gemotiveerde medewerkers in vaste dienst met veel plezier hun werk doen. Ook zij zijn gek van techniek.

Enthousiast vertelt Jos over het hoge rendement van grondgebonden warmtepompen, in combinatie met vloerverwarming. ,,Vijfhonderd procent rendement’’, verzekert de technicus. ,,Je steekt er een kilowatt energie in en je krijgt er vijf voor terug.’’ Geestdriftig is hij ook over domotica, automatisering die van je woning een smart house maakt. Met een iPad bedien je bijvoorbeeld verlichting, verwarming en beveiligingscamera’s op afstand. Op www.lokinstallatietechniek.nl is ook een domotica demohuis te zien.

Uiteraard verstaan de medewerkers van Jos en Petra ook de kunst van de traditionele installatietechniek. Deze technieken vormen immers nog steeds de basis van de meeste woningen in Nederland. Specialistisch vakwerk met zink, lood of koper beheersen ze bij Lok eveneens. Maar het hart van Jos en zijn medewerkers gaat zeker sneller kloppen als ze de nieuwste duurzame technieken kunnen installeren.

Op een bijeenkomst van het Vollenhoofsche Ondernemers Collectief raakten Jos en Petra aan de praat met Yaron van der Horst van Scholtens Advocaten. Het betekende het begin van een jarenlange samenwerking. Bijvoorbeeld bij incassozaken. ,,Eén brief van Scholtens Advocaten is vaak al voldoende om de klant tot betalen te bewegen’’, zegt Petra. Inmiddels hebben Jos en Petra een MKB-abonnement. Petra: “We kunnen voor alle juridische vraagstukken bij hen terecht en worden altijd op een prettige manier geholpen.’’

In een enkel geval moet er zwaarder geschut worden ingezet. Nadat een klant ook na diverse aanmaningen niet wilde betalen, spande Lok Installatietechniek een rechtszaak aan. Die werd door Mario Versendaal van Scholtens Advocaten gewonnen.

In 2019 ontstond er voor het Vollenhoofse bedrijf een hele spannende situatie toen bekend werd dat een aannemer, waarvoor Lok met een grote installatie-opdracht bezig was, failliet zou gaan. We hebben direct contact opgenomen met Mario Versendaal om ons te laten informeren over onze rechten en plichten. Mede dankzij goed opgestelde leveringsvoorwaarden, die door Scholtens al eerder waren aangepast ontsnapten wij met minimale schade aan een grote financiële ramp’’.

Foto: M+ Fotografie

Call Now Button