Kennisbank | Overig

Even voorstellen: advocaat-stagiair Gerwin Wezelman

Even voorstellen: advocaat-stagiair Gerwin Wezelman

Gerwin Wezelman, aangenaam! Afgelopen vrijdag ben ik door de rechtbank in Utrecht beëdigd als advocaat. Helaas vond de zitting in verband met de coronamaatregelen helemaal digitaal plaats. Voor de zes te beëdigen kandidaten was dat wat minder fijn, het voordeel was wel dat er een livestream was. Hierdoor konden veel mensen digitaal meekijken. Na het uitspreken van de woorden “dat verklaar en beloof ik” was het dan zover: officieel advocaat!

Ik ben 30 jaar oud en werk sinds september 2021 bij Scholtens Advocaten. Afgelopen zomer  studeerde ik af aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik in de laatste fase een master Strafrecht deed. Aan dezelfde Universiteit volgde ik ook de bachelor Rechtsgeleerdheid en heb ik ook de nodige bachelorvakken bij Sociologie gevolgd. Ook ben ik actief geweest in de studentenpolitiek.

Ik ben bij Scholtens Advocaten werkzaam in de algemene civiele praktijk en doe ook veel arbeidsrecht. Mijn roots liggen op Urk en ik woon daar ook. Ik heb in Emmeloord op het Emelwerda College met veel plezier mijn middelbare schooltijd doorgebracht en ben daardoor dus plaatselijk en regionaal goed bekend. Dat komt me in mijn werk op kantoor goed van pas. Wat daarbij ook helpt is dat ik de afgelopen jaren op Urk al als zelfstandig ondernemer met een eigen juridisch adviesbureau ervaring heb opgedaan in het juridisch adviseren van particulieren en bedrijven en het voeren van kantonrechtprocedures.

Vanaf maart 2022 ga ik de Beroepsopleiding Advocatuur volgen. De komende jaren wordt onder supervisie van mijn patroon Mario Versendaal gewerkt, die mij begeleidt in de zaken die ik over het algemeen zelfstandig behandel.

In de vrije tijd ben ik graag bij vrienden te vinden. Verder lees ik graag en bezoek ik de sportschool om fit te blijven. Ook ben ik geïnteresseerd in taal en geschiedenis en reis ik veel. Ik ga graag naar landen en plekken die niet zo hoog op de lijstjes met populaire toeristische bestemmingen staan. Bijvoorbeeld Oekraïne en Moldavië. Vaak is in dat soort landen veel historie en cultuur aanwezig, of ongerepte(re) natuur.

De grootste bijzaak in mijn leven is echter Feyenoord. Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden, uit en thuis, te bezoeken. Op kantoor hebben we een grote diversiteit aan (nationale) clubliefdes zoals PSV, FC Twente, FC Groningen en Ajax. Dat levert bij de koffie op maandag zoals je begrijpt mooie gesprekken op.

Ik hoop in de komende periode veel mensen te ontmoeten. Bij mogelijke juridische problemen wacht men nog wel eens te lang voordat er een telefoontje naar een advocaat gaat. Ik probeer benaderbaar te zijn en in een zo vroeg mogelijk stadium mee te denken. Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen! En dat sluit ook goed aan bij de werkwijze van ons kantoor dat al voor veel bedrijven in de regio als vertrouwde huisadviseur/bedrijfsjurist optreedt. Veel problemen kunnen immers voorkomen worden door zaken op voorhand beter te regelen. Dat is een werkwijze die goed bij mij past.

MR. G.W. (Gerwin) Wezelman

Specialisaties: strafrecht, algemeen civiel recht, contractenrecht en arbeidsrecht.

Call Now Button