5 aandachtspunten bij echtscheiding

Vijf aandachtspunten bij echtscheiding

Als een huwelijk of samenwoning eindigt, heeft dat vele gevolgen. In een periode waarin de emoties de boventoon voeren, moeten allerlei praktische en financiële zaken geregeld worden. Dat kan zeer belastend en ingrijpend zijn.
Bij Scholtens Advocaten hebben we de deskundigheid en ervaring in huis om u daarin goed te begeleiden. Bij voorkeur doen we dit in het kader van mediation (omdat u dan zelf gezamenlijk keuzes kunt maken), maar voor advies of bijstand in een procedure kunt u ook bij ons terecht. Belangrijke aandachtspunten zijn in ieder geval:

1. Probeer te allen tijde te blijven communiceren met uw ex-partner en streef ernaar een vechtscheiding te voorkomen. Daarbij zijn er alleen verliezers.

2. Stel het belang van de kinderen voorop. Niet alleen omdat zij kwetsbaar zijn en niet om de echtscheiding vragen, maar ook omdat u als ex-partners daar een gemeenschappelijk belang bij heeft.

3. Zorg voor een goed en volledig zicht op de financiële situatie van u en uw ex-partner, zowel qua inkomen als qua vermogen/schulden. Alleen vanuit juiste en volledige informatie kunnen goede beslissingen worden genomen.

4. Teken geen officiële stukken voordat u hier goed naar heeft kunnen kijken en advies hierover heeft ingewonnen. Na ondertekening bent u gebonden aan wat daarin is vastgelegd!

5. Laat u niet adviseren door familieleden of vrienden, die boos zijn op uw ex-partner; keuzes vanuit negatieve emoties zullen alsnog de vechtscheiding veroorzaken die u juist wenst te voorkomen.

Houd in gedachten: een goede afsluiting van een huwelijk of relatie biedt mogelijkheden voor een toekomst zonder wrok, maar met nieuwe kansen en mogelijkheden.

Voor vragen of nadere informatie kunt u altijd telefonisch contact met opnemen met mr. B.M. van Ham-Oude Elferink,
lid van de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators tevens MfN-mediator.

 

MR. B.M. (Nardie) van Ham-Oude Elferink

Call Now Button