Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. H.K. (Harry) Scholtens

“Een goede advocaat geeft zijn cliënt gezond tegenspel.
Zo kom je gezamenlijk tot de beste besluiten.”

 

Advocaat sinds: 1988

Studie: Nederlands recht, specialisatie privaatrecht en sociaal- economisch recht (1987), Rijksuniversiteit Groningen.

Specialisaties: arbeids- en ondernemingsrecht. Daarnaast treedt hij veel op als klankbord en vaste adviseur van vele ondernemers uit de regio.

Lid van specialisatieverenigingen: Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Ressort Arnhem (VAARA)

Rechtsgebiedenregister:
Harry heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten Arbeidsrecht als rechtsgebied geregistreerd. Dit betekent dat hij voor dit rechtsgebied verplicht is elk kalenderjaar volgens de  normen van de Nederlandse orde van advocaten, 10 opleidingspunten te behalen.

 

 

Nevenactiviteiten: Harry is werkzaam als rechter-plaatsvervanger bij de sector civiel van de rechtbank Noord-Nederland en als advocaat-lid van de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden. Binnen de balie Midden-Nederland is hij actief in de commissie handelsrecht rechtbank Midden-Nederland. Verder bekleedt hij verschillende bestuursfuncties bij verenigingen en stichtingen in Emmeloord, waaronder in de periode 2012-2021 als secretaris van de Businessclub van voetbalvereniging Flevo Boys.

Bijzonderheden: Op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid won hij in één zaak twee keer bij de Hoge Raad in een procedure tegen de Belastingdienst. Zie LJN BD5467 en LJN BM 5125

Podcast: in juni 2021 werd Harry geïnterviewd voor de podcast Polderpraat en ging hij uitgebreid in op zijn werk als advocaat. Zie daarvoor: https://open.spotify.com/episode/49lqrVUiNAM9qxTLbhzA1r

Vrije tijd: In zijn vrije tijd doet hij graag aan sport, zoals fitness, tennis en hardlopen.

Meer berichten

Van de hand van deze auteur

Wet Transparante en Voorspelbare arbeidsvoorwaarden (TVA), tijd voor een APK van uw arbeidsovereenkomsten

· 19 jul. 2022

scheidingsmediation

Wet Transparante en Voorspelbare arbeidsvoorwaarden (TVA), tijd voor een APK van uw arbeidsovereenkomsten

Een hele mond vol, u heeft er de afgelopen weken vast het nodige over voorbij zien komen, maar wat moet u nu met deze nieuwe wet? Wij leggen het hieronder graag uit en stippen de belangrijkste punten aan.

Lees verder

Van Werktijdverkorting naar Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Ondernemingsrecht · 18 mar. 2020

Het kabinet heeft gisteren een enorm noodpakket aan maatregelen bekend gemaakt ter ondersteuning aan het bedrijfsleven. Het is goed dat deze stappen gelijk gezet worden. Tegelijkertijd leven er nog steeds veel vragen. Op deze site zullen we de impact hiervan voor werkgevers en werknemers zo goed mogelijk proberen uit te leggen en toe te lichten. Tevens zullen we vanuit een praktische invalshoek proberen in te gaan op de nodige arbeidsrechtelijke vragen die inmiddels gesteld worden.

Lees verder