Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. M.W.G. (Mario) Versendaal

“Met mijn cliënten probeer ik een snelle en pragmatische oplossing voor juridische problemen te bereiken.”

 

 

Advocaat sinds: 2003
Mario is 9 jaar advocaat geweest bij een advocatenkantoor in de regio Kampen/Dronten. Aansluitend is hij 6 jaar als advocaat werkzaam geweest voor een landelijk opererend advocatenkantoor, vanuit Zwolle. Sinds 1 maart 2018 werkt Mario voor Scholtens Advocaten.

Studie: Nederlands recht (aantekening advocatuur), Rijksuniversiteit Groningen (2003)

Specialisaties: Mario is liefhebber van goede contracten. Een groot deel van zijn werk bestaat uit het opstellen en beoordelen van overeenkomsten. Daarnaast behandelt hij zaken op het gebied van het ondernemingsrecht, algemeen civiel recht, agrarisch contractenrecht, insolventierecht en zekerhedenrecht.

Mario heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten Verbintenissenrecht als rechtsgebied geregistreerd. Dit betekent dat hij voor dit rechtsbied verplicht is elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten, 10 opleidingspunten te behalen.

 

 

 

 

Nevenactiviteiten: Mario bekleedt een bestuursfunctie bij een vereniging en is lid van BNI chapter Beaufort (Emmeloord/Urk). Hij is gedurende enkele jaren politiek actief geweest in de gemeente Kampen.

Vrije tijd: Mario brengt zijn vrije tijd graag door met zijn kinderen. Ook leest hij graag een boek.

 

Bijzonderheden: Mario heeft vaak opgetreden als curator in faillissementen. Daardoor kent hij het klappen van de zweep en weet hij ondernemers bij (dreigende) insolventie goed te adviseren over hun (on)mogelijkheden.

Mario woont in Genemuiden (gemeente Zwartewaterland) en is daardoor ook bekend in en met Genemuiden en de regio (Vollenhove, Marknesse, Hasselt, Zwartsluis). Met de regionale kennis kan hij relaties goed en snel van dienst zijn.

Relaties over Mario

Brigitte Schlepers (Op Maat Coaching & Mediation, Swifterbant):
De werkwijze van Mario is laagdrempelig en heel toegankelijk. Hij heeft veel kennis van zaken, is heel deskundig. Hij kan de zaken in heldere taal verklaren. Daarnaast kan hij goed relativeren en heeft hij een heel fijn gevoel voor humor.

Frans Pol (FP Video, Ens):
Mario boekte voor mij in zeer korte tijd mooie resultaten. Hij doet wat hij zegt en staat zelfs ’s avonds laat voor je klaar. Ik kan maar één advocaat echt aanbevelen, en dat is Mario.

Jan Pleijzier (financieel directeur van SMG Groep, Hasselt):
Ik heb Mario leren kennen als een juridisch adviseur met kennis van zaken bij de SMG Groep te Hasselt. Samen hebben we daar diverse dossiers behandeld. Mario komt na een gedegen overweging snel tot de kern van de zaak en geeft goed advies over de volgende stap. Inhoudelijk sterk en werkt resultaat- en doelgericht zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Een prettig en eerlijk mens met wie ik altijd inhoudelijk goed heb kunnen sparren en een zeer fijn persoon om mee samen te werken. Hij verdient mijn oprechte aanbeveling.”

Aardappelcontracten en extreme droogte. Overmacht?

Agrarisch recht · 14 aug. 2018

De zomer van 2018 zal iedereen zich nog lang herinneren. Het was ongekend lang warm en extreem droog. Recordjaar 1976 is verslagen. Voor veel akkerbouwers zal 2018 de boeken in gaan als het jaar met een slechte oogst. Een oogst die gedeeltelijk is verdroogd. De gevolgen kunnen groot zijn. Want hoe moet het wanneer u door de slechte oogst niet kunt leveren waar u contractueel toe verplicht bent?

Lees verder

Bewijs bij ontslag van een werknemer die niet goed functioneert

· 11 jul. 2019

In een werksituatie kan het regelmatig voorkomen: het loopt allemaal niet zo lekker in een team. Werknemers die samen prestaties moeten leveren werken niet goed samen. De directie kijkt het even aan en trekt dan een conclusie. Er is een werknemer die niet zo goed in het team past. Het lijkt erop dat de communicatie binnen het team stroef verloopt doordat deze werknemer niet goed communiceert. De oplossing lijkt voorhanden: ontslag van de werknemer. De werknemer functioneert immers niet goed, en dat is een reden voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Lees verder