Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Ontslag- / Transitie- vergoeding

Heb ik recht op een ontslagvergoeding/transitievergoeding
De invoering van de Wet Werk en Zekerheid brengt met zich mee dat de bekende kantonrechtersformule komt te vervallen en vertrekregelingen op een andere wijze zullen worden ingevuld. De praktijk zal de komende jaren moeten laten zien hoe dit zich gaat ontwikkelen. Er is wel een nieuw type vergoeding in het leven geroepen en dat is de transitievergoeding.

Transitievergoeding
Wanneer uw dienstverband wordt beëindigd en u twee jaar of langer in dienst bent, heeft u recht op een transitievergoeding. Het maakt daarbij niet uit of uw diensterband door uw werkgever wordt opgezegd of door de kantonrechter wordt ontbonden. Ook bij opzegging nadat u daarin heeft ingestemd heeft u recht op een transitievergoeding. Uitgangspunt daarbij is dat als u minimaal 2 jaar in dienst bent geweest u aanspraak heeft op 1/3 maandloon voor elk gewerkt dienstjaar. Vanaf 10 dienstjaren bedraagt de vergoeding een 1/2 maandloon per dienstjaar. En wanneer u meer dan tien jaar in dienst bent en 50 jaar of ouder bent,  bedraagt de vergoeding 1 maandloon per dienstjaar. Uw werkgever mag van deze vergoeding eventueel gemaakte kosten aftrekken, zoals kosten voor scholing en outplacement, maar daarvoor gelden wel strenge regels.

Van advies tot vaststellingsovereenkomst
U kunt ook met uw werkgever afspraken maken om uw dienstverband met wederzijds goedvinden te beëindigen. In dat geval hoeft uw werkgever geen transitievergoeding aan u te betalen, maar kunt u onderling afspraken maken over een andere beëindigingsvergoeding. Neem dan contact op met Scholtens Advocaten voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek. Wij kunnen u dan ook een indruk geven van de hoogte van zo’n vergoeding. Ook kunnen we beoordelen of uw werkgever u een reële vergoeding heeft aangeboden. Zo nodig onderhandelen we voor u met uw werkgever. Meestal lukt het om een goede regeling te treffen. Deze wordt dan in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd. Hiermee stelt u ook uw WW-rechten veilig.

Vragen?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een transitievergoeding of hebt u behoefte aan een advies bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst? Neem dan contact op met mr. Y. van der Horst, telefoon 0527-618333

Meer weten over arbeidsrecht?